Daca crezi ca esti sanatos sau nu, ai intotdeauna dreptate!

Meniu

Bun venit

Ioan Mudura

Tel: 0744 618 042
Skype: ioan.mudura
Email:
ioanmudura@yahoo.com

Furia

Viata --- vazuta altfel !...

Avem in fata
Cea mai interesanta forma de a intelege si trata Starea de sanatate
«Furia - resentimente - gelozia »


    Furia - resentimente - gelozia. . .

"Furia, resentimentele si gelozia nu schimba inima celorlalti, ci doar pe a ta." - Shannon Alder

Nu cred ca exista cineva care sa nu se fi simtit ranit de actiunile sau cuvintele altcuiva, rezultand o varietate de emotii, cum ar fi furia, dezamagirea, respingerea si resentimentul, doar pentru a numi cateva.

Asta este o cunostinta destul de comuna, nu? Este ceva pe care l-am experimentat cu totii, astfel incat sa ne putem relationa. Cu toate acestea, dintre toate aceste emotii, resentimentul are potentialul de a fi cel mai toxic.

Vedeti, spre deosebire de furie, care este forma mai acuta, mai agresiva, care de obicei se stinge intr-o perioada relativ scurta ....

Resentimentul este arsul lent care mocneste - acidul caustic cronic care ne mananca incet din interior spre exterior, afectand nu numai relatiile noastre, ci si sanatatea noastra.

Problema cu resentimentele este ca de multe ori putem justifica rational sa ne tinem de ea. Poate ca cineva a spus sau a facut ceva pentru a ne provoca dureri sau vatamari, fie fizic, fie emotional. Si din aceasta cauza, ei "merita" animozitatea si resentimentul nostru ca o forma de "rambursare" chiar si la scara, ca sa spunem asa.

Dar asa cum a spus odata cu intelepciune Buddha: "A te tine de manie este ca si cum ai apuca un carbune fierbinte cu intentia de a-l arunca pe altcineva; tu esti cel care se arde".

Deci, daca simtiti ca este timpul sa renuntati la furie si resentimente, iata trei pasi simpli pe care ii puteti urma:

Pasul 1. Identificati emotiile reale

De multe ori, cand ne tinem de resentimente, de fapt ne tinem doar de amintirea modului in care cineva ne-a facut sa simtim.

Cu alte cuvinte, nu ne tinem cu adevarat de resentimente, ne amintim cum ne-am simtit nedorite, sau iubite, sau nevrednice sau mai putin decat in vreun fel.

Luati-va timp aici si sapati cu adevarat adanc pentru a identifica cine va suparati si de ce anume va suparati (adica cum v-au facut sa va simtiti).

Acest lucru poate fi putin dur, dar este un pas important. Si este posibil sa-ti descoperiti ca nu v-ati gandit niciodata cu adevarat la asta pana acum. Unele informatii se pot prezenta brusc pe care nu le-ati observat niciodată anterior.

Este important sa articulati si sa captati aceste emotii si amintiri, deoarece va va pregati pentru urmatorul pas ...

Pasul 2. Apasati pe El

Atingerea este o tehnica atat de eficienta atunci cand vine vorba de eliberarea resentimentului, deoarece implica atat de multe aspecte ale mintii, corpului si sistemului emotional. Daca sunteti nou in Tapping, puteti citi mai multe despre el aici.

Resentimentul este o emotie viscerala in sine. La fel ca furia, o simti în fiecare parte a corpului tau si iyi poate schimba literalmente biochimia .

"Exista o povara fizica enorma de a fi ranit si dezamagit", spune Karen Swartz, MD, directorul Clinicii de consultare a tulburarilor de dispozitie pentru adulti de la Spitalul Johns Hopkins.

vezi mai incolo..........

Pasul 3: Iarta

Este un pas mare, .............

La fel ca eliberarea carbunelui fierbinte de resentimente, iertarea nu este neaparat pentru persoana care te-a ranit, ci pentru noi.

"Cand ierti, in niciun caz nu schimbi trecutul - dar sigur vei schimba viitorul." - Bernard Meltzer

Iertarea este actul de a elibera lanturile care ne tin legati intr-o inchisoare dupa propriul nostru design. Inseamna sa uiti ce s-a intamplat? Nu. Inseamna sa toleram comportamentul altcuiva? Deloc.

A ierta inseamna a recunoaste ca toti gresim. A ierta inseamna a recunoaste ca a face altceva este doar sa ne ranim pe noi insine. A ierta înseamna a intelege ca "ranirea oamenilor face rau oamenilor". La fel cum un animal ranit poate sa te loveasca si sa te muște chiar si atunci când incerci doar sa ajuti, rareori suntem constienti de toate ranile emotionale invizibile pe care le-au provocat altii.

Iertarea este pur si simplu un nou nivel de intelegere - un varf mai inalt de perspectiva la care ajungeti prin calatoria dvs. de parcurgere a etapelor 1 si 2

Poti sa faci asta. Stiu ca poti. Si cand o veti face, acea greutate emotională pe care ati ales sa o stabiliti va va ajuta sa va faceti călătoria in viata continua mult mai liberă si mai placuta.

Energia universala este accesibila oricui. Nu trebuie sa fii medium sau sa fi absolvit vreo facultate. E la fel de simplu ca invatarea faptului ca, in orice moment, scanteia divina este in noi si cu noi, ca sa ne ajute si sa ne calauzeasca. Tot ce trebuie sa facem este s-o acceptam.

Ca de fiecare data - atitudinea - are o mare influenta/importanta. Nu trebuie sa spui cã nu ai timp sau nu ai bani pentru a avea un stil de viata sanatos care sa-ti aducã relaxare, dragoste de vita si atitudine pozitivã.

Pentru mai multe informatii clic aici,

"Nimic nu este mai scump decît o şansă ratată."
H.Jackson BROWN Jr.

Copyright © Ioan Mudura - Viata vazuta altfel - 2021. All Rights Reserved.